image slide 2

EFFEKTIV 10 ÅR

TIOÅRINGEN SOM GÖR SKILLNAD

Hur gör man egentligen en recap på tio år?

Vi brukar ofta inleda med att Effektiv egentligen startade på en fotbollsplan, och i själva verket betyder den meningen mer än vad man kan tro. Det handlar om att vara en lokal lagkamrat till företag i svåra tider. Det handlar om sportsliga villkor till konsulter. Det handlar om att arbeta i team i sina rekryteringsprocesser.

Det handlar om en VD som vill ge tillbaka till samhället. Till föreningarna. Där han en gång kom ifrån.

Från personlig assistent och fotbollsproffs till visionär ledare

Efter en lång proffskarriär valde Mathias Svensson att ta lagandan från idrottsvärlden och omsätta den till näringslivet. Från spelplanen till bemanning- och rekryteringsplanen. Men Effektivs värderingsstyrda kärna går längre bak än så.

Ett av Mathias första arbete var som personlig assistent. Det gav honom vikten av att sätta människan i första rummet. Fotbollskarriären, tillsammans med värderingarna, skapade insikten att hela teamet behövs för att lyckas. Med en dröm att omforma bemanningsbranschen. Och här står vi nu, tio år senare, som ett bevis på att drömmar kan bli verklighet.

Från Borås till storstaden: En lokal lagkamrat i hela Sverige

Vi började på tolv kvadratmeter i centrala Borås 2013, men vi stannade inte där. År efter år expanderade vi till Göteborg, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Falköping, Herrljunga, Alingsås, Vårgårda och Stockholm. Varför?

För att vara en lokal lagkamrat handlar inte bara om att vara lokal, det handlar om att vara närvarande. Denna expansion har inte bara skapat arbetstillfällen utan har även gett lokala idrottslag och lokala företag en chans att växa.

Effektiv sponsrar i dagsläget över ett 100-tal föreningar och individuella idrottare. För oss handlar det inte bara om att sätta vårt namn på tröjor och skyltar, utan om att göra en verklig påverkan i samhället. Vi tror på att investera i nästa generation. Att investera i drömmar.

En hyllning till gemenskapen

Att investera i drömmar är dubbelbottnat för oss. Drömmar handlar också om att lösa ett företags behov eller ge någon chansen till ett nytt jobb. Tack till er 15 000 + som vi under detta decennium har fått ge ett nytt jobb. Och detta årtionde med drömmar (och kämpaglöd får vi erkänna) har skapat minnesvärda matchresultat:

  • 2016 byggde vi en stark rekryteringsavdelning och vilket utfall vi fick. Effektiv Bemanning blev nu Effektiv Bemanning och Rekrytering
  • Vi minns med glädje när vi 2017 på rekordtid löste en stororder där vi skulle rekrytera in ett stort antal nya medarbetare till en av våra samarbetspartners.
  • Janne Andersson gjorde 2018 den enda frukostföreläsningen före VM för just lilla Effektiv. Vilken grej!
  • Tillsammans med våra samarbetspartners firade vi fem år med ingen mindre än Albin Lee Meldau. Lite kuriosa är att han uppträdde i Mathias matchtröja från 2006 när Elfsborg tog guld.
  • Och på tal om guld. Ett stort steg i Effektivs varumärkesarbete var när man initierade värdeorden Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Något som senare år tog sig uttryck i Effektivs första värderingsfilm ”Nu tar vi nästa GULD” – hoppas du har sett den!
  • Uppstarten av Effektiv Matchning och Effektiv Utveckling, båda bolag med syfte att utveckla och stärka individer, kändes helt rätt på vår hemmaplan.
  • Att 2021 vinna vår största upphandling på nationellt plan inom offentlig sektor blev en milstolpe i vår historia. Med en möjlighet att rekrytera till 58 kommuner (!!)

Under åren har vi inte bara byggt upp ett företag, utan också en gemenskap av vinnare. Att bli utsedda till ”Årets Företagare”, ”Årets Karriärföretag”, ”Årets Rekryteringsföretag” och att vinna pris inom Employer Branding – det är inget vi tar för givet. Det är en påminnelse om att våra insatser gör skillnad, inte bara för oss utan i varje individs arbetsliv. Men självklart har Effektivs resa inte bara inneburit toppresultat i allsvenskan. Vi har mött utmaningar. Alla minns vi 2020 med Covids kännbara spår. Tårar och farväl blandades med innovativa lösningar och kämpaglöd.

Mot framtidens drömmar

Så vad är slutsatsen efter 10 år? Utan laget är vi ingenting.

Och till dig Mathias. Jag tror jag talar för många när jag skriver att det inte direkt är förvånansvärt att just du fick pris som ”Årets Hjälte” i år. Med dina värderingar gör du det till en dröm att gå till jobbet. En dröm vi får förverkliga varje dag.

För att möta framtiden har vi förvärvat Techbolaget och SaaS-tjänsten ipool. Nu har vi ett internt utvecklingsteam inom Tech som kan utveckla systemet utifrån kund- och konsultbehov. Så har vi gått från ett bemanningsföretag 2013 till en innovativ kompetenspartner där människa möter Tech 2023. Från hemmamatch till proffsligan. Visst når vi snart drömmen om att omforma bemanningsbranschen?

Vi firar inte bara ett jubileum, vi firar en resa av drömmar som har blivit sanna och en framtid som vi tillsammans formar. Tack för att ni har varit en del av vår historia. Låt oss fortsätta att göra skillnad, och drömma, tillsammans.